Om oss

Vi, Annika & Tomas bor i en villa i Åkersberga norr om Stockholm med våra två riesentikar Hejja & Fuska.(mor & dotter)

Vi skaffade vår första riesenschnauzer år 2000, det var en peppar & salt hane vid namn Explosiv’s For Freedom vi kallade honom Gazze. Han hade många egenheter och jag slet verkligen med honom i bruksarbetet. Men jag lärde mig också väldigt mycket av och genom honom.
Efter väldigt många försök blev han tillslut uppflyttad till högre sök. Han var snygg och hade många meriter i utställningsringen såsom svensk, finsk, norsk, nordisk & internationell champion. Han var även korad med hyfsade poäng. Fick två kullar, en i Sverige och en i Tyskland. Lämnade oss sommaren 2013.

2008 kom Hejja(Apacheé von Bobs Bande) in i vårt liv, en svart riesen som jag importerade från Tyskland och en lättare hund får man leta efter. Hejja kom till Sverige i en ålder av 7-8 månader och innan hon hade fyllt 3 år var hon uppflyttad till elit sök. En riktig arbetsmaskin med tydlig av och på knapp. En ”once in a lifetime” hund…

2012 föddes vår första kull och då behöll vi Fuska(Qulingen’s Första Fuska) Hon är fortfarande vår lilla valp… Alltid glad och öppen för aktiviteter.